Kitap dünyanın en güzle limanı… Tüm yorgunluğunuzu alan en güzel sığınak. Hayal dünyamızı genişleten, zihnimize ufuk açan bir tür gün ışıkları gibi. Tam da bu minvalde size muhteşem kitapları bir araya getirdiğimiz öneri listesi oluşturduk.

Sizler için hazırlamış olduğumuz en iyi kitap önerileri yazımızda ilginizi çekecek kitap önerileri ile karşılaşacaksınız.

Fareler ve İnsanlar

1937 yılında yayınlanan Fareler ve İnsanlar kitabı önerilen ve çok tavsiye edilen kitaplar arasında. John Steinbeck tarafından yazılmış olan kitapta verilmesi gereken dersi çarpıcı ismi ile ile bizlere ulaştırıyor. George ve Lennie isimli Amerika’da yaşayan toprak işçilerinin de yer aldığı Fareler ve İnsanlar kitabı toplumsal ve insansal sorunları resmeder. Modern Dünya Edebiyatı kitap önerilerinin başında gelir.
Romanın dili yalın ve keskindir. İnsani bir dramı ortaya koyar. Zengin olmak için çiftlikte çalışmak isteyen ancak Saf arkadaşı Lennie’yi öldürmek zorunda kalan talihsiz George’yi anlatır. Aslında kitaptan çıkarılması gereken derslerden biri de en iyi planların bile ters gideceğidir. Bu kitabi insani dram kitap önerileri olarak okuyabilirsiniz.

Ölü Canlar

Kitap önerisinde bulunurken Ölü Canlar kitabını da es geçmemek lazım. Nikolay Vasilyeviç Gogol tarafından yazılmış olan Ölü Canlar romanı aslında iki cilttir. Üç cilt olarak planlanan kitabın sadece iki cildi yayımlamıştır. Birinci cildini 1842 yılında tamamlamıştır. Diğer cilde geçtiğinde ise psikolojik bazı sorunlardan dolayı tamamlayamamış ve yazdıklarını ise beğenmediği için ateşte yakarak imha etmiştir. Ardından tekrardan yazmaya karar verip ikinci cildi de yayınlanmıştır. Romanın baş karakteri Çiçikov, Köleleri satın alır. Olay Rusya’nın köylerinde geçer. Fakat sağlam köleler yerine ölü olanları ister. Romanın adı da buradan gelmektedir. Bu hareketi toplum tarafından saygın görünse de bir süre sonra oyunu ortaya çıkar. Kitap hakkında fazla detay vermeden okuyucuların okunması gereken kitap önerileri arasında olduğunu belirtmek isteriz.

Uğultulu Tepeler

Emily Bronte tarafından yazılan roman yazarın tek kitabıdır. Kitabın ismi çevrildiğinde Rüzgarlı Bayır olarak da geçer. 1847 yılında ise kitabı kendi ismi olarak yayımlamış. Uğultulu Tepeler ismi ise ikinci yayında okura duyurulmuş. Kitap İngiliz edebiyatında çok eleştirildiği için duyulmuş ve ününü bu şekilde kazanmıştır. İngiliz Edebiyatı Kitap Önerilerinde yer alan Uğultulu Tepeler kitabı olayların geçtiği malikanedir.
6 yaşındaki Heathcliff adındaki çocuk malikaneye getirilir. Ancak sürekli dışlanır. Bu dışlanma onu intikam ateşine düşürür. Malikanede yaşayan Catherina’ya aşık olur. Ardından Catherina başka biri ile evlenince malikaneden ayrılır. Bir süre ortada görünmeyen Heathcliff, üç yıl sonra geri döner ve intikamını başlatır. Uğultulu Tepeler kitabı okunması gereken kitap önerilerinde bulunur.

İçimizdeki Şeytan

1940 yılında Sabahattin Ali tarafından yazılan bu kitapta insanın iç dünyasına yer veriliyor. İnsanın para bulamadığı ve çaresi kalmadığı zamandaki yapacağı hatalara yer veriliyor. Konu olarak da birbirini çok seven gencin parasızlık şartlarında anlaşamayarak boşanmasını dile getiriyor. Baş kahramanları, Ömer, Nihat, Macide ve Bedri’dir. Türk yazarlarımızdan Sabahattin Ali’nin muhteşem anlatımıyla okurken bir solukta bitireceğiniz kitap olacaktır. Kesinlikle Okunması Gereken Kitap Önerilerimiz içinde bulunur.

1984 George Orwell

1984 George Orwell kitap önerisi hem edebi olarak hem de popüler olarak çok taleptedir. Okurlarının çoğunluğundan tam not alan kitap önerimizde 1984 isimli kitabımızı kesinlikle tavsiye ediyoruz.
Kitapta robotlaşmayı, insanın düşünmesini azaltıp tamamen makineleşmeye değinir. Kitap 1949 yılında yazılmıştır. 1984 olarak isim verip geleceğe dair insanda merak uyandırır. Ancak günümüzde hala okuyucuları merak ettirir. Kitap distopik hikayelere örnektir. Distopya içerisinde yazılmış örneklerinin arasında ilk sırada yer alabilir.

Zaman Makinesi

Kitap Önerilerimizde bu kez de zaman makinesine yer verdik. Bilim-Kurgu seven okuyucuların yine bir solukta okuyacağı kitap sayesinde kitap okumayı sevmeyenleri sevdirecek diyebiliriz. Yine aynı şekilde distopya türüne örnektir. Kimi okuyucuya göre de ütopik olarak nitelendirilir. Zaman yolculuğuna çıkılan kitabın günümüzde filmi de yayınlandı.
Zamanda yolculuk günümüzde herkes tarafından hayal edilebilen ve bilinen bir şeydir. Ancak kitabın 1800’lü yılların sonuna doğru yayımlandığı düşünülürse okuyucular için muhteşem ve soluksuz okunacak bir kitap olarak düşünülür. Kitaptaki gezgin mucidin bir zaman makinesi icat etmesiyle başlar. Böylelikle aslından zamanın 3 boyutlu olduğu da açıklanıyor.

Sefiller (Victor Hugo)

Kitap önerimize son örnek olarak Sefiller romanını vermek istedik. Çok derin anlamı olan kitap önerilerimizde Sefiller romanını anlamakta beceri ister. Dünya Klasikleri arasında yer alan Fransız romanlarındandır. Roman 1862 yılında okuyucusuyla buluştu. Eserde baş karakterin bir ekmek çalarak 5 yıllık hapis cezasını sürekli kaçarak 19 yıla çıkardığı süreci anlatır. Özgürlüğüne düşkün ana karakter sürekli kaçar. Sefiller romanı 19.yy için en büyük eser olarak tanımlanıyor. Şuan sefiller romanının çok sayıda tiyatro ve filmi bulunur. Bu eserde romantik akımın etkisi görülür. Kitapta Fransız halkında yaşadığı çaresizlik ve yoksulluğa da değinilmiştir. Çok uzun olan bu romanın ortalama 1470 sayfası bulunuyor. Olayları unutmamak için kitabı düzenli ve sık okumanızı öneririz. Lise çağındaki çocuklar için de okunması gereken bir romandır. Ayrıca kitabın yazarı Victor Hugo’yu da bilmeyen yoktur. Oldukça popüler ve tanınmış olan yazarın diğer kitaplarını da önerebiliriz.
Kitap Önerisinde bulunurken hem edebi olarak hem de sanatsal türlerde tavsiyeler verdik. Sizlere düşen okumak istediğiniz kitabın türünü alıp bir an önce okumaya başlamak. O kadar çok kitap varken biran önce vakit kaybetmemeniz gerek. Kitap önerilerine bakarak sevdiğiniz kitap tarzındaki örnekleri okuyabilirsiniz. Önemli olan düzenli okumaktır.

Paylaş:

Kahveli Şekerli

administrator